Dizalice topline

_

Dizalice topline, poznate još kao i toplinske pumpe, koriste geotermalnu energiju iz zemlje, podzemnih voda ili zraka te preko sustava grijanja prenose toplinu u stambeni prostor. Toplinske pumpe ne proizvode štetne plinove te rade vrlo učinkovito čak i na niskim vanjskim temperaturama.
Sustav se jednostavno primjenjuje i na već postojeće instalacije te je na ovakav način moguće osigurati toplinsku energiju i potrošnu toplu vodu za kućanstvo tokom cijele godine.
Uz to, za vrijeme ljetnih mjeseci dizalice topline se koriste za hlađenje objekta te ne treba čuditi veliki porast popularnosti ovog sustava.
Izvori topline mogu biti iz tla, vode i zraka što ujedno određuje tip dizalice topline.
Hrvatska kao članica Europske unije slijedi naputke o smanjenju potrošnje energije i emisija stakleničkih plinova.

Građevinarstvo kao gospodarska grana sa značajnim utjecaj na globalno zagrijavanje podliježe direktivama o smanjenju utjecaja na okoliš. Zbog toga je donesen tehnički propis koji ograničava ukupnu godišnju potrošnju energiju u objektima. Tome se novim tehničkim rješenjima prilagođavaju svi vodeći svjetski proizvođači opreme za grijanje, hlađenje, ventilaciju i klimatizaciju.
Prema Tehničkom propisu o racionalnoj uporabi energije i toplinskoj zaštiti u zgradama (NN 128/2015, 70/2018, 73/2018 i 86/2018) definirana je ukupna količina grijanja (Q”hnd) i ukupna količina potrošene energije (Eprim) u kW h/m2 godišnje za nove zgrade i građevine gotovo nulte potrošnje energije.

Obratite nam se sa povjerenjem da vam pomognemo u odabiru i tehničkom riješenju, savjetima i prijedlozima, izvođenjem i održavanjem objekta, imamo široku ponudu opreme.